8 July 2015

Bab 17

                                    
TENGKU SHAMIL ZAQUAN mengetap bibirnya.Geram! Baru sahaja ingin melelapkan mata tiba-tiba pintu bilik tidurnya di ketuk.Huh,ingatkan hati dia ingin menyambung kembali tidurnya selepas selesai solat subuh.
           “Siapa?” laung Tengku Shamil Zaquan.Dia masih sedap landing atas katil.
            Senyap
            Tengku Shamil Zaquan merengus.Tanya senyap pulak.Dengan malas dia bangun menuju ke pintu biliknya.
             “Good morning.How are you today? Let’s go breakfast.” Syakira tersenyum manis ke arahnya.“You look very cute,hehehe”
              Tengku Shamil Zaquan merenung dirinya.Cute? Dia hanya memakai kain pelikat dan t-shirt warna biru,di katakan cute.Apa-apa jelah!
             “Kira,please don’t distract me.!” Tengku Shamil Zaquan berkata malas.Dia memang benar-benar mengantuk.Tadi dia hanya tidur pada pukul 5.30 pagi kemudian dia bangun semula untuk solat.Huh,hari minggu pun nak datang kacau!
              “I don’t care about it.Jomlah,semua dah tunggu kat bawah.Abang je tak ada.Mama Kira cakap tak elok tidur selepas subuh.Nanti jadi bengap.” Beritahu Syakira,dia masih memaksa Tengku Shamil Zaquan untuk turun.
               Tengku Shamil Zaquan merenung tajam ke arah Syakira.Budak ini sehari tak ganggu aku tak sah.Sejak dia balik Malaysia dua minggu lepas hari-hari dia kacau aku kat pejabat,sekarang main kasar nampak dah berani datang rumah.Nasib baik kau sepupu aku.Kalau tak,siap kau!
               “Give me ten minute.” Selepas berkata-kata Tengku Syamil Zaquan pantas menutup kembali pintu biliknya.Dia malas mahu bergaduh dengan Syakira.Bukan dia tak kenal sikap Syakira yang tak akan mengaku kalah.Buktinya,boleh di katakan setiap pekerja di Syarikat SK menjadi musuh ketat Syakira.
                “Yes,” Syakira tersenyum gembira.Sebenarnya,dia saja datang kerumah abang sepupunya pagi itu.Mak longnya sendiri tidak marah dengan kehadirannya.Senang sikit kerjanya.
http://www.amazingcounters.com/sign-up3.php